Jan
04
2009

Blog

Nos, némi (elég sok) munka és munkakerülés után sikerült használható állapotba hoznom a blogot, végre én is beállhatok azok hosszú sorába, akik az Interneten élik ki grafomán vágyaikat. Kik jobban, kik rosszabbul, remélem én az első kategóriába fogok tartozni.

Kezdetben a téma mindenképpen a kis svédországi kirándulásom lesz, hosszabb távon meg vagy lehúzom a rolót, vagy sem. Ez még nagyon a jövő zenéje.

Szóval Svédország. Mint azt a legtöbben tudjátok, a következő hat hónapot Stockholmban töltöm és a Kungliga Tekniska Högskolan (innentől még sokáig KTH) elnevezésű műszaki egyetemen fogok tanulni Erasmus ösztöndíj keretében. Áprilisban mindenképpen hazajövök, a pontos időpont majd kiderül valamikor, az a lényeg, hogy az OTDK időpontja beleessen az itthon töltött várhatóan kb. egy hétbe. Véglegesen júniusban jövök haza, ez a kinti vizsgaidőszaktól függ. Mellesleg itt a kinti tanulmányi programom. A lényeg az, hogy negyedévek vannak félévek helyett, és egyhetes vizsgaidőszakok. Meg az, hogy a tanítás január 21-én kezdődik, de most szerdán már beiratkozás van.

Emiatt és a repülőgépek menetrendjei miatt (nincs délelőtti gép megfizethető árban, csak hétfőnként) már holnap reggel 7.10-kor indulok. Ennek örömére meg is fájdult a torkom, épp most kaptam egy kis finom mézes teát. 🙂 (Mellesleg köszi a kendőt Timi, máris jól jött…) Az utóbbi hetek így a munka mellett leginkább csomagolással teltek, ami különösen szórakoztató volt, mivel a repülőgépre csak 33 kilót vihetek fel. A biztonság kedvéért mindent lemértem, ami bekerült a bőröndbe, ha valaki kíváncsi, hogy hány gramm egy vezeték nélküli egér vagy 6 pár zokni, az itt megtekintheti. Sajnos pár fontos dolog kimaradt, de majd támogatjuk egy kicsit a magyar postát. Nem lesz olcsó, de a túlsúlyfizetés még drágább. (Egyébként durva, hogy 8 nap egy levél Stockholmba. Bár az alapján, amiket Levi mesélt arról, amikor a postai elosztóban dolgozott, örülhetek, hogy nem az asztal alatt végezte az eddigi levelezésem.)

Mostanra ennyi, megyek vissza dolgozni, mert holnap leadás van. Amivel szinte biztos, hogy késni fogok… 🙁 Holnap (vagy amikor már nagyon elegem van), akkor írok kicsit a blog technikai hátteréről, domainről (mert nem ez a végleges cím) és pár apróságról.

Written by in: Blogblogblog | Címke:,

4 hozzászólás »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/6/1/6130f891-2f03-4d8e-bf56-e582f53b8452/luxa.hu/sub/blog/wp-content/themes/aeros2mh/comments.php on line 66

Powered by WordPress. Theme: TheBuckmaker. Download PHP Scripts, Tyrol