Jan
13
2009

Ház és lakás, második rész

A  múltkori T-Centralenbeli találkozás persze nem volt teljesen döccenőmentes, Pressbyranból legalább kettő volt és egyesek ezeket sem találták meg, ezért egy H&M (hó ó em, mert ez is svéd, nem német, mint sokáig hittem) előtt találkoztunk. Némi evés és kavargás után ugyanabban a pubban kötöttünk ki, mint múltkor. És megint feltűnt mindenkinek, hogy még mindig jól néznek ki a pincércsajok.  Mivel kicsit köhögtem még, ezért sör helyett cidert ittam.

Legközelebb kicsit feljebb kell polcolnom a gépet

Kifele menet a vasútkedvelők kedvéért fényképeztem egy kis vágány és felsővezeték kombinációt, ami szerintem egész jó lett:

Hazaérés után kipróbáltam Eszti forró kamillateás-fürdős-izzadós gyógymódját, ami sajnos nem vált be, de kettőig nem tudtam elaludni. Ez többek között azért sem volt szerencsés, mert reggel hatkor kellett kelnem, ugyanis a mosógépfoglalás nem vár.
Le is vonultam szépen reggel hétre ruhával, mindennel a mosodába, bepakoltam egy gépbe, majd csodálkoztam, hogy miért nem indul el. Természetesen ezen is volt egy kulcslyuk, amibe egyetlen kulcsom sem volt jó, tehát különösen nem értettem a szitut. Dilemmámra hamarosan megoldás érkezett egy nem túl szimpatikusan kinéző vénasszony képében, aki rámripakodott svédül, hogy már pedig az az ő gépe. Rövid tesztelés után kiderült, hogy nem tud, vagy nem hajlandó angolul beszélni, de kihámoztam belőle, hogy a beengedés során a panel azt is kijelzi, hogy melyik mosógépek az enyémek. Mert, hogy kettő is. Ebből persze az is következik, hogy a rendszer nem hajlandó mosógépindításra, ha az aktuális jogosultja nincs a helyiségben. Azért ez elég durva. Mindenesetre innen a mosás simán ment, és szerencsére teregetnem sem kellett, mert van szárítógép.

Mosoda

A délelőtt folyamán volt egy kis intermezzo az a bankszámla nyitással, majd az IKEA következett. Itt elköltöttem egy nagy halom pénzt, pedig semmi drágát nem vettem. De sajnos sok kicsi sokra megy… Vettem szőnyeget, szemetest, lámpákat és pár fénycsövet is. (Itt a fénycsövek nem sokkal drágábbak, mint az izzók, 35 kr – 875 forint három darab.) Jellemző módon a mennyezeti lámpámban nem működik a fénycső, szerintem túl messze van az egyik érintkező, a benne lévő körtén vannak is külön kis óndarabok. De csak 40 wattos. Szerencsére az új lámpáim kiegészítésével még ez a 40 W is jó és egyébként is sokkal kevésbé rideg így a szobám. A falakra venni dolgokat viszont nincs pénzem és nem is lesz. De ha valaki küld képeslapot (esetleg fényképet 🙂 ), akkor azt megígérem, hogy kiragasztom. A cím:

Vasagatan 9-319
172 67 Sundbyberg
Sweden

Written by in: Blogblogblog | Címke:,

7 hozzászólás »

  • Miki says:

    Nagyon profi a mosógépes rendszer. Gondolom akkor elkzdhetsz több ruhát is tartani, ha már ilyen nagy kapacitásod van mosásra. Persze meg kell találni az egyensúlyt a sötét és világos dolgok között.
    Keress valami olcsó fénykép előhivató helyet és rakj ki képeket. Vagy tépj le ilyen hirdetős posztereket amik jó néznek ki (és gondolom ott sehol sincsenek).

  • Miki says:

    Ez a kötöttpályás kép nem is lenne háttérnek rossz ide a blognak, mint opció tekintve hogy középen nem annyira mozgalmas viszont a szélén vannak ilyen házak és a színe meg a hangulata is ok.

  • Levi says:

    Esetleg vághatnál ki újsághirdetéseket, meg különféle fényképeket és rakhatnád azt a falra, mint vmi bérgyilkos, aki merényletre készül;)

  • Miki says:

    Ja de akkor érdemes kiszemelni embereket, meg mondjuk a szemüket kivágni, meg kicsit piros festékkel meglocsolni, vagy csak egy piros lámpával megvilágítani a hangulat kedéért.

  • Luxa says:

    Elkezdhetek több ruhát tartani, de van elég szerintem egy ideig. (Pontos lista azt hiszem az első hozzászólásban megtekinthető.)
    Olcsó fénykép előhívatós hely nem olyan rossz ötlet, persze kérdés, hogy itt mi az olcsó.
    Háttérnek talán nem enne rossz, de ez nem tetszik? Bár, ha akarod, akkor csinálhatok egy ilyen skint is…

  • slowly says:

    a sínes kép jó lett, köszi! 🙂 várom a többit, a vonatokról, villamosokról 🙂

  • Luxa says:

    Vonatokról lesznek, eddig egy van. Közlekedéses post majd akkor lesz, ha sikerül elkapnom a másik metrószerelvény-típust is, illetve esetleg az emeletes vasúti kocsit.
    Villamosból csak mutatóba van egy vonal, a sínekkel már találkoztam.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/6/1/6130f891-2f03-4d8e-bf56-e582f53b8452/luxa.hu/sub/blog/wp-content/themes/aeros2mh/comments.php on line 66

Powered by WordPress. Theme: TheBuckmaker. Download PHP Scripts, Tyrol