Jan
19
2009

Kezdődik…

Körülbelül fél perce találtam rá erre a linkre: http://isitsaturday.net/ .

Igen, pontosan arról, szól ami a nevében van.

Más téma. Ma hivatalosan is elkezdődött az egyetemi oktatás, számomra egy svéd 1 nyelvórával. Mivel már itthon is nagyon sokmindent megtanultam a hat hónap nyelvtanfolyam alatt, ezért sokminden ismerős, de az alapjaimat nagyon biztosan szeretném tudni, illetve a kiejtéssel gondjaim voltak mindig is, ezért maradtam itt. Persze az is fontos szempont volt, hogy máshol már nem volt hely, és a nyelvkurzusokra hosszú várólista van. A lemaradtaknak van online oktatás, de azért az nem ugyanaz. Az órákat egy idősebb svéd tartja, kellemesen fanyar humora és szélesnek tűnő műveltsége van és máris elég sokat tanultam, főleg intonáció terén. Kaptunk egy nagy halom házit is, amihez meg kell venni a tankönyveket, ez négy darab és összesen körülbelül 400 kr (10000 Ft.) A sok házi egyébként svéd népszokás, ismerős srác kb. 8 órányi munkát kapott péntekig egy szakmai tárgyból. A sok házi és projektmunka miatt kevesebb tárgyat is vesznek fel itt az emberek, és ezek legtöbbje 7,5 kredites. Én a következőket fogom hallgatni a svéden kívül:

Swedish Society, Culture and Industry in Historical Perspective. Ez csak hat kredit és állítólag egész könnyű. A témája a svéd társadalom, kultúra és ipar (meglepő nem?), a történelmi perspektíva pedig azt jelenti, hogy a tárgyból átlagosan minden második óra helyett múzeum- vagy városlátogatás van. A jegyeket ők fizetik. 🙂 A félév végén feleletválasztós teszt van, amin  a többség szerint egész nehéz megbukni.

Telecom Policies and Regulatory Principles. Ez a tárgy elvileg a telekommunikáció szabályozási kérdéseiről szólna, tehát frekvenciaaukciók, roaming-díjak, network neutrality, stb. A probléma az, hogy még nincsen órarendje, tehát nem tudom mikor lesznek az előadások, és mivel ütköznek. Mondjuk van elég kreditem, tehát nem baj ha elbukom, de érdekelne…

Wireless Transmission Techniques. Ez a vezeték nélküli hálózatok fizikai rétegébe túr bele jó mélyen, modulációk, hibiajavítás, szabályozás. Valami, aminek tudására nagyon komoly szükságem lehet még.

Mobile Business. Mobil üzleti megoldások tanulmányozása: mobilitás e-business és m-business, projectmunka.

Ez összesen 36 kredit, és legalább 21 kreditet kell megcsinálnom az Erasmus szerződés értelmében, különben arányosan fizetnem kell. Sajnos több kredit esetén nem kapok plusz pénzt.

Written by in: Blogblogblog | Címke:,

4 hozzászólás »

  • Levi says:

    az első linkre csak ennyit reagálnék:

    http://www.isitchristmas.com/

  • kicsifreddie says:

    Ez az első tárgy tényleg jól hangzik. Nem hiszem, hogy buknád azt a 6 kreditet. Márcsak 15 kell utána. 😀

  • Gabe says:

    Hali!

    Hát lassan én is csatlakozom az olvasóid közé, bár ha ilyen ütemben írsz, akkor lehet hogy gyorsan lemaradok. Egyébként tényleg jó a blog. (bár a rengeteg dícséret szerintem lassan kezd uncsivá válni 😀 )

    A tárgyak tényleg jónak tűnnek, és mákos állatoknak az egyetem nem ír elő olyan extra szépségeket az Erasmus követelményen felül, hogy minimum 30 kredit meg ilyenek. 😛

    Mivel most két részletben olvastam az egész blogot, emiatt hirtelen kéne sok mindenre reagálnom, de asszem ezt inkább mindenki megelégedésére nem teszem. Majd igyekszem inkább haladni a korral, és időben reagálni a felmerülő dolgokra. Addig is élvezd a kinti életet.

    Üdv,
    Gábor

  • Luxa says:

    Nem, a 21 krediten felül csak majd egy zárójelentést kell írnom és ki kell töltenem egy kérdőívet. De van olyan itt kint Erasmusszal, akinek sokkal kevesebb kredit kell, vagy nem is kell egyáltalán.
    Nyugodtan kommentelj végig, amit akarsz, akit nem érdekel az max. nem olvassa el. Én még lehet, hogy válaszolok is. 🙂

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/6/1/6130f891-2f03-4d8e-bf56-e582f53b8452/luxa.hu/sub/blog/wp-content/themes/aeros2mh/comments.php on line 66

Powered by WordPress. Theme: TheBuckmaker. Download PHP Scripts, Tyrol